IKNL

IKNL

IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) sponsort voor het derde jaar het Healthy Team! Genoeg reden om een korte impressie te geven over dit instituut.

IKNL is een organisatie die informatie biedt over kankerzorg in Nederland. Vanuit die basis werkt IKNL in samenwerking met medisch specialisten en andere betrokkenen aan de verbetering van de kwaliteit van de oncologische en palliatieve zorg in Nederland. De medewerkers van IKNL registreren data van alle patiënten met kanker in de Nederlandse Kankerregistratie (NKR).  Deze (anonieme) gegevens vormen de basis voor onderzoek en leiden tot beter inzicht, effectievere behandelingen en uiteindelijk tot een betere zorg voor de patiënt met kanker. De gegevens uit de NKR rapporteert IKNL bijvoorbeeld op hun website, zoals dit overzicht. Daarnaast werkt IKNL aan digitale innovaties, ter ondersteuning van professionals en patiënten.

Dit werk kan IKNL alleen doen samen met alle betrokkenen. Samenwerking staat dus centraal bij hun werk. De medewerkers zijn zeer gedreven, net als topsporters dat zijn. Verder wil IKNL graag een gezonde levensstijl van haar werknemers stimuleren. Dat alles komt samen in het sponsoren van het Healthy Team.

iknl